Hafslund Strøm -
din totalleverandør as

Norges mest erfarne strømleverandør til bedrifter

Til glede for våre kunder og medlemmer har Din Totalleverandør AS et godt samarbeid med Hafslund Strøm som betyr gode fordeler og vilkår for bedriftsmedlemmene.

Hafslund Strøm AS er en av Norges største strømleverandører

Samarbeid

Din Totalleverandør AS har et godt samarbeid med Hafslund Strøm, til glede for våre bedrifts-medlemmer som har tilgang til særdeles gode vilkår på Tjenester levert fra Hafslund Strøm.

Din Totalleverandør AS – Medlemsfordel hos Hafslund – Se avtalevilkår

Din Totalleverandør

Hafslund Strøm

Hafslund Strøm AS er en av Norges største strømleverandører som leverer strøm til privat- og bedriftsmarkedet. Selskapet legger til rette for at kundene skal få konkurransedyktige og kundetilpassede avtaler og tjenester, og gir råd og tilbyr verktøy for hvordan kundene kan bruke strøm mest effektivt.

Hafslund Strøm eies av Hafslund Marked AS som gjennom sine datterselskaper leverer strøm til 1,1 millioner strømkunder i Norden.

"Vi tilbyr strømavtaler for alle typer bedrifter"

Vi har gjort det enklere for bedrifter å skaffe seg oversikt over strømforbruket sitt. Dermed blir det også bedre muligheter til å redusere forbruket og holde strømutgiftene lavest mulig.

Hafslund Online gir deg enkel tilgang til oversikt over alle bedriftens aktive strømmålere, forbruk og kostnader. Akkurat det de fleste bedrifter trenger – uansett størrelse.

For bedrifter som vil jobbe mer planmessig for å redusere bedriftens forbruk og få ned strømutgiftene, vil Online Pluss være et viktig virkemiddel.

Tilleggstjenester Smarte løsninger for deres bedrift

 Ekspress

Med tjenesten Ekspress får bedriften en personlig kontaktperson som kjenner bedriften deres ekstra godt. Samtidig får dere tilgang til et eget ekspressnummer som er tilpasset deres hektiske hverdag.

 • Egen kundekontakt som kjenner bedriften deres
 • Eget ekspressnummer så bedriften deres får rask hjelp og rådgivning
 • Bedriften deres er alltid prioritert og får raskt svar fra oss uansett om det er per telefon eller e-post

Online Pluss

Oversikt over alle energikostnader måned for måned. Alt etter din bedrifts behov, kan du hente rapporter for enkeltbygg, grupper av bygg eller for totalporteføljen.

 • Full oversikt over strømavtalene
 • Varsler ved unormalt forbruk
 • Se når og hvor strømmen brukes for enkelt å redusere strømkostnadene
 • ENØK-rådgivning
 • Et ferdig budsjett som gir full oversikt over bedriftens energikostnader

Grønt Valg

Grønt Valg og din bedrift får et diplom som viser at dere har tatt et aktivt valg for et bedre miljø.

Med Grønt Valg er dere sikret at tilsvarende mengde strøm som det dere bruker blir produsert fra fornybare energikilder. Dette bidrar til økt produksjon av fornybar energi.

I tillegg vil dere bidra til bevaring av regnskog, som er et av de mest effektive tiltakene for å bevare klimaet.

 • Det blir produsert like mye fornybar energi som det dere bruker
 • Dere bidrar til bevaring av regnskog og Hafslund strøm gir årlig en donasjon til Regnskogfondet
 • Diplom som viser deres støtte

Elsikker

Elsikker er en smart tjeneste som gjennom jevnlige kontroller sørger for at bedriften har et så forskriftsmessig og sikkert elektrisk anlegg som mulig – en ekstra trygghet for både bedriften og de ansatte.

 • Ingen bindingstid
 • Vi dekker egenandelen til bedriften ved skader forårsaket av el-fenomen
 • 24 timers el-support
 • Dekning av egenandel med inntil kr. 20 000

Online Pluss -Viser bedriftens forbruk og forventede kostnader

Slik fungerer strømmarkedet

Strømmarkedet er ikke begrenset til Norge, men omfatter Norden og Europa. Det betyr at markedet utsettes fra påvirkning av ulike faktorer innenfor områdets grenser. Den norske vannkraftproduksjonen bidrar til å redusere CO2-utslippene i Europa.

Vann og vær

Vann og vær påvirker strømprisene

Norge er den største vannkraftprodusenten i Europa. Kraftmagasinene rundt om i landet fylles av nedbør og smeltevann gjennom årets ulike sesonger. Store og velfylte vannmagasiner gir muligheter for strømproduksjon også i de deler av året hvor det ikke kommer nytt vann i magasinene. Snøen som faller om vinteren får vi glede av som smeltevann når våren og sommeren kommer. Regnvær og været generelt kan variere mye – både mellom årstidene og fra år til år.

Nærmere 99 prosent av all strøm som produseres i Norge kommer fra vannkraft.

Vann kan lagres, men strøm er en ferskvare

I Norge lagrer vi på en måte strøm som vann i magasinene, men når strømmen først er produsert, er den en ferskvare som må brukes med en gang. Vinteren er den årstiden vi bruker mest strøm, derfor gjelder det å ha velfylte magasiner før den setter inn. De store kraftmagasinene i Norge finner vi der naturen har gitt oss fortrinn i form av muligheter for slike magasiner, kombinert med fall ned til et produksjonsanlegg. Jo høyere fall, jo mer elektrisk energi får vi ut av vannet. Jo større magasiner, jo større lagerkapasitetet. Plasseringen av magasiner innebærer at det er viktig at nedbøren kommer riktig sted. For eksempel vil mye nedbør på Østlandet gi liten eller ingen innvirkning på fyllingsgraden, fordi magasinene ikke befinner seg i dette området.

Marked uten grenser

Strømmarkedet er ikke begrenset av landegrenser. Store overføringskabler mellom landene gjør at det norske strømnettet er fysisk koblet sammen med strømnettet i andre deler av Europa. Norden er samlet som ett omsetningsområde og handel foregår på kraftbørsen Nord Pool Spot. Produsenter i flere land selger sin produksjon til Nord Pool Spot, hvor strømomsetningsselskaper igjen kan kjøpe strøm som de videreselger til egne kunder. Omsetning av strøm i privatmarkedet er av-regulert i Norge, det vil si at det er markedsprinsippene som råder – med fri konkurranse og mange aktører. Norge av-regulerte strømmarkedet gjennom Energiloven i 1991, og var først ut av de nordiske landene. Privatpersoner kan ikke selv handle direkte på kraftbørsen.

Tilbud og etterspørsel regulerer prisen

Prisen i strømmarkedet bestemmes av tilbud og etterspørsel på Nord Pool Spot. Mye strøm til salgs i markedet gir lavere priser. Stor etterspørsel betyr som regel at prisene på kraftbørsen øker. Prisene ut til forbrukerne vil svinge i takt med svingningene på kraftbørsen.

Din Totalleverandør

Postboks 1249 Brakerøya, 3009 Drammen

Brandtenborg gate 1, 3012 Drammen

©Din Totalleverandør AS – 921 496 192

Close Menu